Diumenge, 16 Juny 2024

Single Blog Title

This is a single blog caption
23 Gen 2024

El servei de tren a l’R3 es reprendrà el diumenge 4 de febrer

El servei de tren a l’R3 al seu pas per Granollers-Canovelles es reprendrà el diumenge 4 de febrer. Així ho ha anunciat Adif aquest dilluns després de valorar l’evolució de les obres de desdoblament de la línia, tallada entre Parets del Vallès i la Garriga des del passat 12 d’octubre. El servei es reprèn en diumenge –dia festiu– per fer una transició controlada i garantir la fiabilitat del servei abans d’un dia feiner.

La represa del servei coincideix amb el calendari previst de les obres per al primer tall, durant el qual s’ha treballat al voltant de les estacions de Parets, Granollers-Canovelles, Corró d’Avall i la Garriga. Concretament, s’han renovat i ampliat les andanes de les estacions i s’han construït passos soterrats entre vies. A Corró també s’ha fet un pas per enllaçar la carretera de Ribes amb les naus militars. A més, també s’han fet els treballs previs a la construcció de tres nous viaductes: a Parets, sobre el riu Congost; a Canovelles, sobre el Congost i la ronda Nord, i a Llerona, a l’entrada d’Els Gorchs.

No obstant això, els treballs al voltant de la línia i les estacions continua, de manera que els passos inferiors entre andanes encara no es podran utilitzar. La represa de la circulació a partir del 4 de febrer, doncs, serà provisional, ja que es preveu que, pels volts de l’estiu, hi hagi un altre tall d’aquest tram de l’R3 que s’allargarà entre 5 i 6 mesos. Serà llavors quan s’executarà la duplicació de les vies en els 17,3 quilòmetres entre Parets i la Garriga.

La represa de la circulació de trens implicarà –també durant uns mesos– la desaparició del servei alternatiu per carretera que, des del 12 d’octubre, ha fet el viatge entre municipis i fins a Barcelona.

(Font:SomGranollers)