Dilluns, 22 Abril 2024

Single Blog Title

This is a single blog caption
18 Mar 2020

Mesures per fer front al Covid-19

Degut a aquest estat d’alerta pel coronavirus, a continuació detallarem alguns aspectes importants a tenir en compte.

Mesures econòmiques 
Estatals

El Govern espanyol ha aprovat el segon paquet de mesures econòmiques per fer front a la crisi del coronavirus, alguna de les quals ajuda a autònoms i empresaris. El decret llei, publicat al BOE, comenta que els empresaris amb menys de 50 treballadors amb un ERTO de força major vinculat al Covid-19, estan exempts d’abonar el pagament de les quotes a la Seguretat Social de la seva plantilla. La resta d’empreses, amb 50 treballadors o més, hauran de pagar el 25% de les cotitzacions.

Addicionalment, el Govern mobilitzarà fins a 200.000 milions d’euros en flux de crèdit per a les empreses. D’aquests, 117.000 milions seran íntegrament públics i la resta es complementarà amb la mobilització de recursos privats. Aquest augment de flux de crèdit per a les empreses serà a través d’una línia d’avals públics per uns 100.000 milions d’euros. Aquests avals s’articularan a través de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO).

Autonòmiques

Per altra banda, la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català de Finances i Avalis, ha establert una línia d’avals per facilitar un volum de finançament per a les empreses que es vegin afectades pel Covid-19. A continuació, detallem les condicions generals del préstec-aval:

  • A qui va adreçat? Empreses i autònoms que hagin vist afectada la seva activitat per la situació d’emergència, i no estiguin fent reduccions de plantilla.
  • Condicions del préstec: Tipus màxim: Euribor més diferencial fins a 2,5 punts.
  • Condicions de l’aval: comissió anual de l’1% de la quantitat avalada (impacte del 0,75% sobre l’import del préstec); sense comissió d’obertura i sense comissió de cancel·lació de l’aval.
  • Període: un total de 4 anys, dels quals 1 és de carència.

Per a poder tramitar aquests préstecs cal anar a l’entitat financera que l’empresa consideri, ja sigui la seva habitual o alguna nova que li pugui convenir.
Els condicionants bàsics del préstec són:

  • Mantenir la plantilla i els compromisos de pagament.
  • Que la tresoreria de l’empresa s’hagi vist afectada per l’actual situació d’alarma.

Per a més informació detallada sobre aquest suport financer, podeu consultar aquest link.

Mesures laborals

El president del Govern, Pedro Sánchez, demana als empresaris no acomiadar als treballadors i que aprofitin la flexibilització dels ERTO. Una altra mesura que s’ha pres és establir el dret dels treballadors a reduir la seva jornada (inclòs fins al 100%) per atendre a familiars de segons grau (fills i avis).

Els ERTO (Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació) seran considerats de força major i els afectats podran accedir a l’atur encara que no compleixin els requisits mínims. Els treballadors no consumiran els seus drets acumulats pel fet de cobrar la prestació d’atur.

Mesures locals

Per part de l’alcaldia de l’Ajuntament de La Garriga, s’ha publicat un BAN davant les mesures que comporta l’estat d’alerta.

Des de l’Ajuntament comuniquen que els serveis municipals d’atenció al públic (OAC) restaran tancats. Posen a disposició de la ciutadania el telèfon 93 860 50 50 i el correu electrònic oac@ajlagarriga.cat (de 9h a 14h). Prioritzaran els tràmits via telemàtica o telefònica, a no ser que sigui necessària una actuació presencial.

També informen que la deixalleria romandrà tancada fins el dia 1 d’abril, però segueixen funcionant els serveis de recollida de poda i voluminosos.

 

Seguirem informant i actualitzant la informació segons es vagi publicant contingut oficial. Esperem que aquest estat d’alerta acabi aviat i puguem seguir amb l’activitat normal.

 

Recordeu que per a qualsevol dubte o incidència podeu contactar amb l’Associació a través del correu electrònic info@poligonslagarriga.cat o al telèfon 93 496 45 29.