Dimecres, 24 Juliol 2024

Single Blog Title

This is a single blog caption
7 Abr 2020

Xarxa solidària a La Garriga

Benvolgudes i benvolguts,

Com ja sabeu, La Garriga ha creat una xarxa de fabricació de mascaretes, coordinada des de l’Ajuntament, i compta amb la col·laboració de més de 100 persones, entre les quals hi ha empreses, modistes, clíniques dentals i altres proveïdors.

A dia d’avui ja s’han elaborat més de 2.000 mascaretes seguint les recomanacions de professionals de la salut. Un cop estan esterilitzades, aquestes es reparteixen a residències de gent gran, comerços i a personal sanitari.

En aquesta iniciativa hi participa una de les empreses associades, com és Coemmo. L’empresa va tenir l’assessorament d’una persona capacitada i tècnica en l’àmbit sanitari que els va desaconsellar la producció de mascaretes, tot i tenir alguns mitjans tècnics i materials per fer-ho. Així doncs, Coemmo va decidir aportar aquests materials a través de Protecció Civil. Addicionalment, la oficina tècnica de l’empresa va dissenyar una pantalla de protecció facial, formada per una espuma i una làmina de plàstic (amb recanvis); que, gràcies a persones voluntàries, arriben a on més falta facin i inclús han arribat a poblacions fora de la comarca.

A través d’aquesta xarxa solidària, també s’han fet més de mil bates de plàstic que s’han lliurat a l’Hospital General de Granollers, a residències i a cuidadores de gent gran. A més, també s’han cosit més de 300 davantals i 300 pantalles protectores. Finalment, s’ha aconseguit fabricar i repartir 150 bates de roba i uns 100 casquets per a personal sanitari.

Per a una millor seguretat, Protecció Civil i la Policia Local fan el transport del material, les entregues i el repartiment als diversos equipaments.

Font: Ajuntament de La Garriga

 

Des de l’Associació, volem donar reconeixement a totes les persones que fan possible aquesta xarxa de manera desinteressada i altruista. Moltes gràcies.