Dissabte, 18 Maig 2024

Single Blog Title

This is a single blog caption
8 Ago 2022

El nou radar de la C-17 a Figaró ja està en proves dos anys després d’instal·lar-se

El radar fix que el Servei Català de Trànsit va instal·lar fa tot just dos anys a la C-17 a l’altura de Figaró està més a prop de començar a sancionar els conductors que sobrepassin el límit màxim de velocitat fixat en 80 quilòmetres per hora.

L’aparell, situat a la calçada en sentit Barcelona a tocar de la boca nord dels túnels de Figaró, ja funciona en període de proves. Fonts del Servei Català de Trànsit, no han concretat quant temps pot durar aquest procés que ha de servir per comprovar que l’aparell funciona correctament i que les imatges i la informació s’envien de forma correcta.

En tot cas, quan es posi en marxa es comunicarà a través d’una nota oficial i es descobrirà la senyalització específica del radar, que encara continua tapada.

Trànsit va instal·lar aquest aparell l’agost de 2020 però encara no s’ha pogut posar en marxa. El motiu han estat les dificultats per connectar el radar a la xarxa elèctrica de la zona. De fet, finalment, s’ha optat per a la instal·lació d’unes plaques fotovoltaiques –s’han col·locat recentment– que generaran l’electricitat necessària per fer funcionar el cinemòmetre.

El radar està situat a tocar dels túnels i al costat mateix del camp de futbol i de la pista poliesportiva de Figaró. Instal·lacions que disposen de connexió a la xarxa elèctrica.

Tot i no funcionar, fonts del Servei Català de Trànsit van destacar a EL 9 NOU que la presència força visible de l’aparell –és una caixa de color negre amb la càmera col·locada damunt d’un pal metàl·lic– ja ha fet un efecte dissuasiu i ha ajudat a fer reduir la velocitat màxima dels vehicles en aquest punt.

El nou radar del túnel de Figaró s’afegirà als que es van posar en marxa al juny entre Tagamanent i Aiguafreda. En aquest cas, és un radar de tram que controla els dos sentits de la marxa en un sector de gairebé 3,5 quilòmetres de llarg. Els pòrtics de control estan davant de l’antiga empresa Leiro, per la banda sud, i passat l’enllaç d’Aiguafreda sud i Sant Martí de Centelles, al nord.

A la C-17, també hi ha un radar de tram entre Lliçà d’Amunt i Parets. Està dividit en dos sectors diferents: En el que està situat més al nord, la velocitat màxima és de 80 quilòmetres per hora. En l’altre, avariat, és de 100 quilòmetres per hora.

Les obres d’ampliació de la calçada en sentit nord a Parets han fet jubilar el radar que hi havia des del 2004. Quan acabin, es recuperarà el punt de control amb la instal·lació d’un pòrtic per arribar als tres carrils per sentit.

(Font: el9nou.cat)