Dimecres, 24 Juliol 2024

Single Blog Title

This is a single blog caption
1 Ago 2022

Signatura del conveni pel finançament de les despeses del Parc de Bombers

Els Ajuntament de la Garriga, l’Ametlla del Vallès, Aiguafreda, Cànoves i Samalús, Figaró-Montmany, Tagamanent i Sant Martí de Centelles signen un conveni per compartir les despeses de manteniment del Parc de Bombers voluntaris.

Per tal de formalitzar l’establiment del sistema de repartiment de les despeses del servei del Parc de Bombers voluntaris de la Garriga, els alcaldes i alcaldesses dels municipis als quals dona servei han signat un conveni de col·laboració.

Divendres al migdia, Dolors Castellà, alcaldessa de la Garriga, Mireia Morillas, regidora de Medi Ambient de l’Ametlla, Miquel Parella, alcalde d’Aiguafreda, Josep Cuch, alcalde de Cànoves i Samalús, Ignasi Martínez, alcalde de Tagamanent, Núria Roca, alcaldessa de Sant Martí de Centelles, i Ramon Garcia, alcalde de Figaró-Montmany, van formalitzar la signatura en el mateix parc de bombers.

El document estableix el sistema de repartiment de les despeses del servei. Així, l’aportació econòmica de cada Ajuntament es realitzarà en base al número d’habitants empadronats en cada municipi, de manera que la Garriga aportarà prop del 50% de la despesa, l’Ametlla més del 25%, Aiguafreda el 7,5%, Cànoves i Samalús gairebé el 9,5%, Tagament prop de l’1%, Sant Martí de Centelles un 3,5% i Figaró-Montmany un 3,3%.

Finalment, el conveni determina també les aportacions que haurà de fer cada consistori per a l’exercici de 2022 i següents. Aquesta despesa suposa poc més de 32.000 euros pel que fa al 2022.

La reunió també ha servit per dissenyar i analitzar estratègies conjuntes de prevenció i actuació en incendis.