Dissabte, 18 Maig 2024

Single Blog Title

This is a single blog caption
3 Abr 2020

Mesures econòmiques durant l’estat d’alarma pel Covid-19

Benvolgudes i benvolguts,

Durant aquests dies han anat sortint una sèrie de mesures per pal·liar els efectes del coronavirus a totes les empreses i autònoms. Tot i que aquestes mesures es van actualitzant i ampliant, us anirem resumint les més importants. Comencem amb les mesures econòmiques:

Línies de finançament

Tant la Generalitat de Catalunya com el Govern espanyol, han establert línies d’avals per a les empreses i autònoms afectats pel Covid-19. Aquests avals es donen a les entitats financeres per als préstec que aquestes donen a les empreses. S’aconsella, per tant, que us dirigiu a les vostres entitats financeres amb la definició de les vostres necessitats, de manera detallada i transparent.

D’una banda tenim a la Generalitat de Catalunya, que estableix una línia d’avals a través de l’ICF i Avalis. L’import estarà entre 50.000 € i 1.000.000 € i pel que fa a la cobertura, Avalis de Catalunya avalarà el 100% dels préstecs de les entitats financeres. Recordeu que aquest préstec és totalment compatible amb un ERTO. Per a més informació i conèixer les condicions generals, consulteu-ho aquí.

D’altra banda el Govern central ha aprovat el primer tram d’avals de 20.000 milions d’euros, de la línia extraordinària de 100.000 milions, a través de l’Institut de Crèdit Oficial. Aquesta línia d’avals s’aplica tant a préstecs nous com a re-finançament, i els requisits son no estar en situació de morositat a 31 de desembre de 2019no estar en concurs de creditors a 17 de març de 2020.

Després de parlar amb el despatx d’advocats Roca i Junyent, ens comenten que aquest primer tram està a punt d’esgotar-se, però seguidament trauran el segon tram. Recomanen que, en aquest últim, les empreses pensin més en un finançament estructural i no tant en una liquiditat immediata.

Pel que fa als autònoms, la Generalitat de Catalunya ha obert una convocatòria d’ajuts en forma de prestació econòmica única, que pot ser de fins a un màxim de 2.000 euros. Per a més informació sobre aquest ajut, podeu consultar-la aquí.

Us deixem el link d’una notícia on hi trobareu dos documents que us poden servir de guia, tant a les empreses com als autònoms, en el cas que demaneu un préstec a les entitats financeres dins la línia d’avals especials comentades anteriorment. Aquests documents us serviran d’ajuda per poder treure el màxim rendiment dels préstecs sol·licitats.

 

Recordeu que per a qualsevol consulta o incidència, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic info@poligonslagarriga.cat.