Diumenge, 16 Juny 2024

Single Blog Title

This is a single blog caption
13 Feb 2023

Mossos i policia local activen un Pla per evitar trobades de cotxes a Polígons

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Granollers i les policies locals de Granollers, les Franqueses, Canovelles, l’Ametlla, la Garriga, Llinars i Montornès han reactivat un dispositiu per evitar grans concentracions de vehicles en zones industrials durant les nits dels caps de setmana. S’ha reprès després de detectar, durant aquest mes de gener, un increment d’aquestes trobades, que poden reunir alguns centenars de vehicles. Apleguen gent de procedències diverses –molts de fora de la comarca– que, generalment, es desplacen amb vehicles tipus tuning.

La coordinació policial ja va evitar que el darrer cap de setmana de gener es fessin concentracions en aquesta zona tot i que hi va haver alguns intents que es van poder aturar.

Les policies donen molta prioritat a la prevenció. Per això, Mossos i policies locals despleguen vigilància específica en vies d’accés a polígons per detectar vehicles que van de camí. “Fan servir determinades carreteres per moure’s. Hi posem més patrullatge per facilitar la detecció”, comenta Anna Manjarrés, cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana dels Mossos a Granollers.

A partir d’aquí, Mossos i policies locals es comuniquen per tenir presència cap als llocs on es creu que van. “Estem connectats permanentment per emissora i xats nostres. Normalment, si et veuen que hi ets ja no s’instal·len. El nostre objectiu no és l’actuació com a reacció.”

Però si la concentració es detecta quan ja s’han instal·lat en un polígon, es fa una valoració de la situació i es fixa com actuar. Generalment, es tanquen accessos per evitar l’arribada de més vehicles i s’opta per sancionar els conductors per les possibles infraccions que poden cometre, com estacionar en llocs prohibits o portar la ITV caducada.

En aquest increment de les concentracions, la situació més complicada es va viure la matinada del 8 de gener al polígon de Llerona, a les Franqueses, on algunes persones van llençar pedres i altres objectes contra els policies.

L’any passat, ja es va posar en marxa un dispositiu amb policies locals i unitats de Mossos com les de drons, trànsit o l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). “Va baixar molt la intensitat”, diu Manjarrés. A més, es va coordinar amb accions preventives per dificultar les trobades, com senyalització especial que impedeix estacionar durant les nits o tanques de formigó. “Hi va haver una molt bona resposta dels ajuntaments”, assegura Manjarrés.

(Font: El9Nou.cat)