Dilluns, 22 Abril 2024

Single Blog Title

This is a single blog caption
9 Mar 2023

Posada al dia sobre el POUM

Una vuitantena de persones va assistir a la sessió informativa sobre el POUM, que va servir per traslladar a la ciutadania de l’estat de desenvolupament del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de la Garriga.

Celebrada a Can Luna a finals de febrer, la sessió va comptar amb la participació de representants de l’equip tècnic redactor, de la regidora de Territori, Neus Marrodan, i de l’alcaldessa, Dolors Castellà.

Ferran Navarro, arquitecte encarregat del projecte, va parlar de les fases executades fins ara i del punt en què es troba el projecte: els treballs per a la aprovació inicial del POUM, prevista per a la propera tardor (possiblement octubre).

Navarro va explicar que el model definit en què s’està treballant, basat en les conclusions que es van treure durant l’etapa d’Avanç del POUM i el procés participatiu que es va dur a terme (es van rebre un total de 66 suggeriments, de 37 temes diferents), té com a punts clau la contenció del creixement i la reducció de sectors de sòl urbanitzable; la millora de les comunicacions internes, amb nous passos sobre les barreres físiques generades pel pas del Congost, la via del Tren i la C-17; i la recuperació de l’entorn del Congost i la creació de l’estructura del verd, recorreguts cívics entre els diferents parcs i places.

En la sessió també es va parlar de l’estudi d’inundabilitat de la Garriga, un document que determinarà quina mena i com es podran executar obres en les zones amb més influència del riu.

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) és, per a un municipi, el document clau que ordena i regula el seu futur urbanístic, de manera sostenible i equilibrada. No és un projecte d’edificació, sinó un pla que es va implementant durant molt de temps i per part de diversos agents. L’important del Pla és que doni coherència a les actuacions urbanístiques, i que sigui un instrument per a millorar les condicions actuals.

Podeu veure el vídeo de la sessió, en aquest enllaç.

(Font Ajuntament La Garriga)