Diumenge, 16 Juny 2024

Single Blog Title

This is a single blog caption
7 Abr 2021

S’aprova el Pla local de Seguretat a La Garriga

A la darrera reunió de la Junta de Seguretat Local, es va aprovar i presentar el Pla local de Seguretat de l’Ajuntament de la Garriga 2021 – 2024, un document guia per als propers anys, que marcarà les actuacions en matèria de seguretat previstes d’aplicació al municipi.

Es tracta d’un pla molt transversal que ha volgut implicar els diferents serveis municipals i àrees del consistori (serveis socials, salut, via pública…).

Per a l’elaboració del pla, s’ha dut a terme una diagnosi prèvia del municipi, tenint en compte tant les característiques geogràfiques i sociodemogràfiques, com les dades policials i de percepció de seguretat de la ciutadania (extretes de les trobades veïnals).

A partir de l’anàlisi, el pla d’acció s’estructura en set eixos:

  1. Millorar el coneixement de la seguretat i la coordinació dels diversos actors
  2. Reduir els fets delictius
  3. Reduir l’accidentalitat
  4. Protegir la ciutadania davant dels riscos naturals
  5. Reduir les conductes que van en detriment de la convivència pacífica
  6. Garantir la seguretat sanitària de la població
  7. Reduir l’accidentalitat produïda per elements a la via pública i reduir la contaminació

Cada eix compta amb uns objectius específics i unes accions definides (amb un total de 68), que passen pel desenvolupament d’accions conjuntes amb Mossos d’Esquadra, la implementació d’accions de comunicació sobre diferents aspectes de la seguretat, l’elaboració d’un programa específic de vigilància i prevenció en polígons, la realització de campanyes de disciplina viària, l’elaboració d’un Pla anual de prevenció d’atropellaments, la realització de simulacres i accions formatives davant de situacions d’emergències, la mediació en conflictes o la realització de campanyes sobre la tinença responsable d’animals, entre altres.

Algunes d’aquestes actuacions ja s’han començat a implementar. És el cas de la policia de proximitat, un servei conjunt entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra que vol millorar el contacte amb la ciutadania.